Lamm med vitlök och getostkräm

1 tim 10 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Lamm med vitlök och getostkräm

Svenskt lamm är som allra bäst på hösten. Servera det med rostade vitlökshalvor och underbar getostkräm.

Ingredienser

Lammytterfilé
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Vitlökar
4
3 msk
Färsk timjan
10 kvistar
Färsk rosmarin
4 kvistar

Ostkräm:

Falbygdens® Getost
200 g
1 dl
Krasse
1 ask

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125° eller 110° varmluft.
  • Börja med att dela vitlökarna i halvor och gnid in snittytorna med lite smör. Lägg i en ugnssäker form som är tillräckligt stor för att även köttet ska få plats.
  • Tillaga vitlökshalvorna med snittsidan uppåt mitt i ugnen ca 40 min.
  • Salta och peppra köttet och bryn det runt om i 1 msk smör.
  • Ta ut ugnsformen och lägg ner det brynta köttet och örterna. Klicka över resterande smör.
  • Stek köttet tillsammans med vitlöken tills köttets innertemperatur är 58°, ca 30 min. Låt köttet vila 10 min.
  • Mixa osten med yoghurt till en slät kräm, smaksätt med klippt krasse.
  • Skär köttet i skivor och servera med ostkräm och vitlök.
Klart!
https://www.arla.se/recept/lamm-med-vitlok-och-getostkram/