Lammfärsbullar med färskostkräm

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Lammfärsbullar med färskostkräm

Saftiga lammfärsbullar med mycket smak och en spännande touch av indisk kryddning. Lammfärsen kan bytas ut mot viltfärs.

Ingredienser

Lammfärs
500 g
Gul lök
½
Pressade vitlöksklyftor
2
Kokt potatis, riven
1
1 dl
Paprikapulver
1 tsk
Garam masala
1 tsk
Salt
1 tsk

Rostade rotfrukter:

Blandade rotfrukter, tex morot, kålrot och palsternacka
750 g
2 msk
Salt
1 tsk

Gör så här

  • Rör ihop ingredienserna till färskostkrämen och ställ i kyl.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Skala och dela rotfrukterna i stora bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Smält smöret och ringla på rotfrukterna och salta. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Skala och finhacka löken. Blanda färsen med lök och övriga ingredienser. Rulla färsen till stora bullar, ca 16 st.
  • Stek bullarna runtom i smör i en stor stekpanna 7–10 min. Servera med färskostkräm och rostade rotfrukter.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

520 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 30 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 32 g
https://www.arla.se/recept/lammfarsbullar-med-farskostkram/