Lammfärspaj med smak av fetaost

1 tim Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Lammfärspaj med smak av fetaost

Suverän lammfärspaj med ett smakrikt och krispigt skal. Servera gärna vår lammfärspaj med en sallad.

Ingredienser

Pajdeg:

100 g
Grahamsmjöl
2 dl
Vetemjöl
1 dl
Salt
1 krm
½ dl

Fyllning:

Lammfärs
400 g
Gul lök
1
1 msk
Vitlöksklyftor, finrivna
3
2 dl
Salt
1 tsk
1½ dl
Körsbärstomater
150 g
Blandad grönsallad
65 g

Gör så här

  • Hacka samman smör, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Kavla eller tryck ut den i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga pajskalet och låt vila i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skala och grovhacka löken.
  • Stek lammfärsen i smör i en stekpanna. Lägg ner lök och vitlök och fortsätt steka ett par min. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt.
  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min.
  • Lägg i lammfärsröran. Strö över osten. Skär tomaterna i halvor och fördela på fyllningen.
  • Grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Servera med sallad.
Klart!

Näringsvärden, per portion exkl. tillbehör

Energi:

705 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 30 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 48 g
https://www.arla.se/recept/lammfarspaj-med-smak-av-getost/