Lammkotletter med getostkräm

1 tim Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Lammkotletter med getostkräm

Våra lammkotletter, med bakade tomater och den goda krämen, blir snart en favorit till middag! Det går också bra med lammracks, som på bilden, eller lammstek.

Ingredienser

Lammkotletter
1 kg
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
1 msk

Getostkräm:

Falbygdens® Getost
200 g
2 dl

Bakade tomater:

Cocktailtomater
1 ask
Olivolja
2 msk
Pressad vitlöksklyfta
1
Strösocker
1 krm
Salt
½ tsk
Svartpeppar
½ krm

Oliver i rödlöksdressing:

Svarta oliver
1 dl
Hackad rödlök
½
Rödvinsvinäger
2 msk
Olivolja
2 msk
Hackad färsk persilja
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125° eller 110° varmluft.
  • Skär tomaterna i halvor och blanda med olja, vitlök, socker, salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Baka i mitten av ugnen ca 1 tim.
  • Blanda oliverna med rödlöksdressingen.
  • Mosa osten och blanda med crème fraiche.
  • Salta och peppra kotletterna och stek dem i smör 2–3 min på varje sida.
  • Servera med getostkräm, bakade tomater, oliver i rödlöksdressing och t ex klyftpotatis.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

515 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 34 g
https://www.arla.se/recept/lammkotletter-med-getostkram/