Långbakad kyckling i ugn med chilikräm och svarta bönor

2 tim Huvudrätt Middag
Långbakad kyckling i ugn med chilikräm och svarta bönor

Kokta bönor på burk är snabbt och smidigt att ha hemma på lager. Här får de gott sällskap av en kyckling med sting och frisk fläktar av mango.

Ingredienser

Hel kyckling, ca 1,3 kg
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
2 msk
Chipotlepasta
2 msk

Chilikräm:

2 dl
Chipotlepasta
2 msk
Flytande honung
1 tsk

Bönor:

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Svarta bönor, ca 400 g
1 burk

Tillbehör:

Mango
1
Ärtskott
40 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Salta och peppra kycklingen runtom. Lägg den i en ugnssäker form och tillaga i mitten av ugnen ca 1 ½ tim, till en innertemperatur på ca 80°.
  • Smält smöret, blanda det med chilipastan och pensla kycklingen runtom. Fortsätt tillaga ca 10 min.
  • Rör ihop ingredienserna till chilikrämen.
  • Skala, hacka och fräs lök och vitlök i smöret i en stekpanna.
  • Skölj bönorna och låt rinna av. Tillsätt bönorna och värm tills de är varma.
  • Skala och dela mangon. Skär bort kärnan och skär fruktköttet i klyftor. Grilla dem i en grillpanna.
  • Skär kycklingen i 4 delar och servera med chilikräm, bönor, mango och ärtskott.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

630 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 46 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 37 g
https://www.arla.se/recept/langbakad-kyckling-i-ugn-med-chilikram-och-svarta-bonor/