Långkål
30 min
Buffé
•
&format=webp)
Halländsk långkål är en mycket omtyckt rätt på julbordet. Skinkspadet ger den goda sältan och grädden gör den len och fin i smaken. Väldigt god till köttbullar och julskinka.
Ingredienser
Färsk eller fryst grönkål
|
500 g |
---|---|
Skinkspad eller grönsaksbuljong
|
3 dl |
2 msk | |
3 dl | |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Ljus sirap
|
½ msk |
Gör så här
Med fryst grönkål:
Skinkspadet kan även bytas ut mot 3 dl buljong.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
265 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 6 g |
Fett: | 23 g |

