Långpannebröd med brödkryddor

2 tim Brunch
Frysbar
Långpannebröd med brödkryddor

Lättbakat, mörkt bröd med härligt smak av anis och fänkål. Bryt bitar och bred på smör och ost.

Ingredienser

6 dl
Jäst
50 g
Sirap
½ dl
½ dl
Fänkålsfrön
2 tsk
Anisfrön
½ tsk
Grovt rågmjöl
3 dl
Vetemjöl
16 dl
Salt
1 tsk
Flingsalt
1 tsk

Gör så här

  • Värm mjölken till max 37°.
  • Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör så den löser sig.
  • Tillsätt sirap, smör-&rapsolja, 1 tsk fänkålsfrö, anis, rågmjöl och vetemjöl.
  • Knåda till en smidig deg minst 5 min, tillsätt saltet mot slutet. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.
  • Tryck ut degen i en smord långpanna. Skär i portionsrutor. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Strö resten av fänkålsfröna och flingsalt på brödet. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Låt svalna på galler.
Klart!

Tag 2-3 msk smör-&rapsolja på degen när du trycker ut degen. Du kan kontrollera innertemperaturen på ditt bröd för att vara säker på att det är färdigbakat. Innertemperaturen på bröd ska vara mellan 96°- och 98°.

Näringsvärden, per bit

Energi:

200 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 3 g
https://www.arla.se/recept/langpannebrod-med-brodkryddor/