Långpannekaka med bär
45 min
Buffé
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
&format=webp)
En lättbakad och smarrig kaka med bär som bakas i långpanna passar bra om man bakar till många. Välj bär efter säsong och toppa med flagad mandel istället för pärlsocker, eller både och! Servera gärna långpannekaka med bär med vaniljsås.

Carolina Soudah
Receptkreatör

Ingredienser
200 g | |
Ägg
|
4 |
Strösocker
|
4 dl |
Vetemjöl, ca 480 g
|
8 dl |
Bakpulver
|
1 msk |
Vaniljpulver
|
2 krm |
4 dl | |
Frysta hallon och blåbär
|
250 g |
Pärlsocker
|
½ dl |
Till servering:
5 dl |
Gör så här
Smaksätt smeten med 1 msk stött kardemumma!
Näringsvärden, per bit exkl. vaniljsås
Energi:
273 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 39 g |
Fett: | 10 g |

