Lapskojs
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Lapskojs är en traditionell rätt som finns i olika varianter i hela norra Europa. Byt ut oxbringan mot fläsklägg om du vill och njut med de klassiska tillbehören rödbetor, senap och stekt ägg.
Ingredienser
Kokt rimmad oxbringa
|
400 g |
---|
Bladpersilja
|
3 kvistar |
---|---|
Vitpepparkorn
|
5 |
Kryddpepparkorn
|
3 |
Lagerblad
|
1 |
Potatis
|
750 g |
Gul lök
|
1 |
50 g |
Tillbehör:
Ägg
|
4 |
---|---|
1 msk | |
Ättiksgurkor
|
2 |
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
Inlagda rödbetor
|
Gör så här
Bryn gärna lite smör och servera till lapskojset.
Näringsvärden, per port
Energi:
610 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 32 g |
Kolhydrater: | 32 g |
Fett: | 38 g |

