Lapskojs

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Lapskojs

Lapskojs är en traditionell rätt som finns i olika varianter i hela norra Europa. Byt ut oxbringan mot fläsklägg om du vill och njut med de klassiska tillbehören rödbetor, senap och stekt ägg.

Ingredienser

Kokt rimmad oxbringa
400 g
Bladpersilja
3 kvistar
Vitpepparkorn
5
Kryddpepparkorn
3
Lagerblad
1
Potatis
750 g
Gul lök
1
50 g

Tillbehör:

Ägg
4
1 msk
Ättiksgurkor
2
Hackad färsk persilja
½ dl
Inlagda rödbetor

Gör så här

  • Skär köttet i mindre bitar och ställ åt sidan. Lägg persilja, pepparkorn och lagerblad i en kryddpåse.
  • Skala potatis och lök. Koka potatis och lök tillsammans med kryddpåsen mjuk i vatten, ca 25 min.
  • Plocka upp kryddpåsen och häll av spadet, spar det att späda moset med.
  • Mosa potatis och lök. Vänd ner kött och smör. Späd moset med kokspadet till önskad konsistens.
  • Stek ägg i smör och servera med gurka och rödbetor. Toppa med persilja.
Klart!

Bryn gärna lite smör och servera till lapskojset.

Näringsvärden, per port

Energi:

610 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 38 g
https://www.arla.se/recept/lapskojs/