Lax Banh mi

4 tim Huvudrätt Middag
Lax Banh mi

En vietnamesisk street food-klassiker som här piggas upp med kallrökt lax och yoghurtsås med sting. Gör mycket av de picklade grönskerna, de håller länge i kylen och är goda till det mesta.

Ingredienser

Kallrökt lax
150 g
Baguette
1
Gemsallad
1
Gurka
½
Plockad färsk koriander
½ dl

Picklade grönsaker:

Risvinäger
2 dl
Vatten
1 dl
Strösocker
1 dl
Rättika, ca 6 cm
0,3
Rödlökar
2

Yoghurtsås:

2 dl
Srirachasås
1 tsk
Japansk soja
1 tsk
Fisksås
1 tsk

Gör så här

  • Börja med de picklade grönsakerna. Blanda vinäger, vatten och socker.
  • Skala och skiva rättikan och rödlöken tunt. Lägg rättika och rödlök i lagen, låt stå ca 3 tim i kyl.
  • Blanda ingredienserna till yoghurtsåsen.
  • Dela baguetten i 4 delar. Skär ett snitt i bröden utan att skära igenom.
  • Plocka salladen. Skiva gurkan.
  • Fördela yoghurtsåsen på bröden, lägg sedan på alla ingredienser. och skär dem därefter på mitten.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

425 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 21 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/lax-banh-mi/