Lax med apelsin och rosmarin
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Apelsin och rosmarin är en underbar smakkombination. Denna laxrätt är väldigt lättlagad, och resultatet blir verkligen strålande gott! En gräddig sås med färsk rosmarin och färskpressad apelsint hälls över färsk lax och haricot verts. Detta avnjutes allra bäst med pressad potatis och färsk babyspenat.
Ingredienser
Färsk haricots verts
|
150 g |
---|---|
Laxfilé, skinnfri
|
600 g |
Salt
|
1 tsk |
Sås:
3 dl | |
Apelsin, finrivet skal och saft
|
1 |
Färsk rosmarin
|
1 - 2 kvistar |
Hummerfond
|
1 msk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Till servering:
Potatis
|
900 g |
---|---|
Babyspenat
|
100 g |
Gör så här

