Lax med fänkål
35 min
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Middag
•

Lax i ugn som får fin smak av fänkål. Denna lax serveras med en krispig fänkålssallad, kall gräddfilssås och kokt potatis. En frisk och härlig laxrätt att servera både till vardag och fest!
Ingredienser
Laxfilé
|
600 g |
---|---|
Fänkålsfrön
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
25 g |
Fänkålsallad:
Fänkål
|
1 |
---|---|
Citronsaft
|
1 msk |
Olivolja
|
1 msk |
Flingsalt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
Gräddfilssås:
3 dl | |
Finhackad färsk dill
|
2 msk |
Dijonsenap
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
Till servering:
Potatis
|
900 g |
---|
Gör så här
Fänkålsallad:
Gräddfilssås:

