Stekt lax med spenat- och fetaostpotatis

Stekt lax med spenat- och fetaostpotatis

30 min
Lax med len och krämig gräddstuvad potatis, en perfekt vardagsrätt!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lax-med-spenat--och-fetaostpotatis/

Gör så här

  • Tina spenaten. Skala och dela potatis i bitar.
  • Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den nästan är klar, ca 10 min. Häll av vattnet och häll i grädde. Salta och peppra.
  • Låt koka i några minuter. Rör ner spenaten och smula i osten.
  • Hetta upp smöret tills det blivit guldbrunt. Stek laxen 2-3 min per sida. Salta och peppra.
  • Servera med potatisen och svarta oliver.
Klart!

Ingredienser

Laxfilé
600 g
1 msk
Fast potatis
1 kg
Fryst bladspenat
250 g
Kelda® mellangrädde
2½ dl
Svartpeppar
1 krm
150 g
Oliver