Lax toppad med hummer

45 min Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Lax toppad med hummer

Lyxig lax i ugn toppad med hummer, lime, persilja och en fantastiskt god sås. En lite glamorös och mycket välsmakande lax att bjuda på en speciell kväll.

Ingredienser

Laxfilé
1¼ kg
Salt
1½ tsk
Grovstött vitpeppar
2 krm

Hummerströssel:

Kokt hummer
1
Lime, strimlat skal
1
Hackad bladpersilja
½ dl

Sås:

4 dl
Hummerfond
2 msk
Lime, pressad saft
1
Pressad vitlöksklyfta
1
Sambal oelek
1 tsk

Gör så här

  • Vispa ihop ingredienserna till såsen.
  • Rensa hummern och dela köttet i bitar. Blanda hummer, limeskal och persilja.
  • Lägg laxen på ett stort ugnssäkert fat. Salta och peppra. Hit kan man förbereda.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Stek laxen i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Låt såsen koka ihop några minuter.
  • Häll en del av såsen över laxen och strö över hummerströsslet.Servera resten av såsen till.
Klart!
https://www.arla.se/recept/lax-toppad-med-hummer/