Laxcheesecake
4 tim
Buffé
Förrätt
•

Imponera på dina vänner med denna maffiga laxcheesecake. Den har frisk smak av citron och färska örter. Allra bäst blir laxcheesecaken om den tillagas dagen innan den ska serveras. Garnera efter egen fantasi, det är fint med allt från laxrosor, färska fina räkor, ägg, rädisor och ätbara blommor. Servera gärna tillsammans med en krispig sallad. Detta är en perfekt rätt att ställa fram på buffébordet!
Ingredienser
Botten:
75 g | |
Kavring
|
200 g |
Fyllning:
Gelatinblad
|
3 |
---|---|
300 g | |
3 dl | |
Kallrökt lax
|
200 g |
Färsk dill
|
1 kruka |
Forellrom
|
50 g |
Finskuren färsk gräslök
|
3 msk |
Färskriven pepparrot
|
1 msk |
Citron, finrivet skal och saft
|
½ |
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
Garnering:
Kallrökt lax
|
ca 100 g |
---|---|
Forellrom
|
|
Citron
|
½ |
Dillvippor
|
Gör så här
Botten:
Fyllning:
Garnering:

