Laxsoppa med spenat

Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Frysbar
Laxsoppa med spenat

En len laxsoppa med underbar smak av spenat, dill och gräslök. Enkel och snabb laxsoppa med potatis för vardag eller fest.

Ingredienser

Laxfilé
400 g
Potatis
200 g
Fiskbuljong
5 dl
Hackad färsk dill
1 dl
Hackad färsk gräslök
1 dl
3 dl
Babyspenat
70 g

Gör så här

  • Skär laxen i tärningar. Skala och skiva potatisen. Koka upp buljongen och lägg i potatisen.
  • Koka under lock ca 10 min. Tillsätt lax och övriga ingredienser. Låt koka 2-3 min. Smaka ev av med salt.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

510 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 22 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 43 g
https://www.arla.se/recept/laxsoppa-med-spenat/