Limeglass med syrlig sås

Limeglass med syrlig sås

60+ min Efterrätt
En glass som är både syrlig och söt samtidigt, serverad direkt ur limeskalen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/limeglass-med-syrlig-sas/

Gör så här

  • Riv skalet och pressa saften från 1 lime.
  • Dela 4 lime i halvor. Skär ut fruktköttet över en skål. Pressa saften ur fruktköttet.
  • Skär av en liten bit i ändarna på varje limehalva så att de kan stå stadigt.
  • Dela ägget i gula och vita. Blanda gulan med kvarg och jordgubbssylt.
  • Vispa vitan till ett fast skum. Tillsätt socker och vispa ytterligare någon min. Vänd ihop kvarg och äggvita.
  • Fördela krämen i de urgröpta limeskalen. Ställ genast in i frys och låt stå 2 tim.
  • Koka ihop limesaft och florsocker ca 5 min. Ringla såsen ljummen över glassen vid servering.
Klart!
Energi:

195 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Lime
5
Ägg
1
1½ dl
Jordgubbssylt
2 msk
Strösocker
1 msk
Limesås:
Pressad lime
ca 1 dl
Florsocker
5 msk