Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Limelax
Limelax
40 min
Huvudrätt
•
Se kommentarer
Den färska laxen får ett krämigt täcke med friska smaker och rökt lax som kulinarisk krydda.
Andra liknande recept
30 min
Lax i ugn med spenat och citronsås
(242)
40 min
Lax i folie
(183)
60+ min
Langos
(53)
30 min
Ugnsbakad lax med enkel potatissallad
(160)
20 min
Senaps- och honungsbakad lax
(85)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Lägg laxfilén på ett stort ugnssäkert fat. Salta och peppra.
Finhacka den rökta laxen. Vänd ner lax, limeskal och basilika i crème fraiche. Hit kan du förbereda.
Sätt ugnen på 200°.
Bred röran över laxfilén. Stek i övre delen av ugnen ca 20 min.
Garnera med lime och färsk basilika.
Klart!
Ingredienser
Laxfilé
1¼ kg
Salt
1½ tsk
Grovstött vitpeppar
1 krm
Rökt lax
50 g
Lime
rivet skal av 1
Hackad färsk basilika
2 msk
Arla Köket® Lätt crème fraiche
2 dl
Andra liknande recept
30 min
Lax i ugn med spenat och citronsås
(242)
40 min
Lax i folie
(183)
60+ min
Langos
(53)
30 min
Ugnsbakad lax med enkel potatissallad
(160)
20 min
Senaps- och honungsbakad lax
(85)
50 min
Bakad laxfilé med risotto
(40)
25 min
Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle
(92)
1 tim
Bakad potatis med räkröra
(79)
60+ min
Bagels
(107)
Varmrökt lax med gräslökssås
(181)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum