Limelax

Limelax

40 min Huvudrätt
Den färska laxen får ett krämigt täcke med friska smaker och rökt lax som kulinarisk krydda.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/limelax/

Gör så här

  • Lägg laxfilén på ett stort ugnssäkert fat. Salta och peppra.
  • Finhacka den rökta laxen. Vänd ner lax, limeskal och basilika i crème fraiche. Hit kan du förbereda.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Bred röran över laxfilén. Stek i övre delen av ugnen ca 20 min.
  • Garnera med lime och färsk basilika.
Klart!

Ingredienser

Laxfilé
1¼ kg
Salt
1½ tsk
Grovstött vitpeppar
1 krm
Rökt lax
50 g
Lime
rivet skal av 1
Hackad färsk basilika
2 msk
2 dl