Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Lingon- och hasselnötsbröd
Lingon- och hasselnötsbröd
60+ min
Buffé
Mellanmål
•
Se kommentarer
Snabbt, vackert och underbart saftigt filmjölksbröd med rostade hasselnötter och syrliga lingon. Passar med en bit smakrik ost, med bara smör eller som det är till en god soppa!
Andra liknande recept
30 min
Scones
(314)
Budget
Varma mackor i ugn
(30)
60+ min
Vaniljbullar
(739)
60+ min
Kanelbullar
(1513)
40 min
Gyros i tunnbröd med tzatziki
(106)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Värm ugnen till 200°.
Smörj en avlång bakform, ca 1 ½ liter.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk, lingon och sirap.
Klicka ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
Stjälp upp limpan och låt svalna under bakduk.
Klart!
Näringsvärden, per styck
Energi:
3575 kcal
Protein:
85 g
Kolhydrater:
485 g
Fett:
134 g
Ingredienser
Vetemjöl
4½ dl
Grahamsmjöl
2 dl
Rostade hasselnötter, hela
2 dl
Pumpakärnor
1 dl
Salt
1 tsk
Bikarbonat
1 tsk
Bakpulver
1 tsk
Arla Ko® Filmjölk
5 dl
Frysta lingon
1½ dl
Mörk sirap
1½ dl
Andra liknande recept
30 min
Scones
(314)
Budget
Varma mackor i ugn
(30)
60+ min
Vaniljbullar
(739)
60+ min
Kanelbullar
(1513)
40 min
Gyros i tunnbröd med tzatziki
(106)
Budget
60+ min
Naanbröd
(93)
15 min
Vitlöksbröd
(156)
60+ min
Focaccia
(204)
60+ min
Smördeg
(387)
Budget
60+ min
Hamburgerbröd brioche
(28)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum