Linsbolognese
                                
                                     30 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    Denna mustiga linsbolognese med smak av torkad fänkål och rosmarin blir lätt en ny vardagsfavorit. Den har lite sting av sambal oelek, men är samtidigt oerhört krämig med grädde i bolognesen. Vänd ner nykokt pasta i linsbolognesen och toppa med färskriven parmesan och färska örter - mums!
Ingredienser
| 
                                            
                                                Gul lök
                                            
                                     | 1 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Morötter
                                            
                                     | 2 | 
| 1 msk | |
| 
                                            
                                                Tomatpuré
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Fänkålsfrön, mortlade
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Torkad rosmarin
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Sherryvinäger, eller rödvinsvinäger
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Konserverade körsbärstomater
                                            
                                     | 400 g | 
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 4 dl | 
| 1 dl | |
| 
                                            
                                                Grönsaksbuljong
                                            
                                     | 1 tärning | 
| 
                                            
                                                Sambal oelek
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Torkade röda linser
                                            
                                     | 2 dl | 
| 
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Spaghetti, gärna fullkorn
                                            
                                     | 360 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Parmesanost
                                            
                                     | 150 g | 
| 
                                            
                                                Färsk basilika eller persilja
                                            
                                     | 1 kruka | 
| 
                                            
                                                Kallpressad olivolja
                                            
                                     | 2 msk | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
849 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9 g | 
| Protein: | 18,8 % | 39,3 g | 
| Fett: | 33,9 % | 32,5 g | 
| Kolhydrater: | 47,3 % | 98,8 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    