Linsgryta med yoghurt

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Linsgryta med yoghurt

Denna rätt är ett mellanting mellan soppa och gryta och står ofta på middagsbordet i Iran. Gjord på linser och kryddad med färska örter.

Ingredienser

Gul skalad sugarsnaps
1 dl
Grönsaksbuljong
1 liter
Kokta gröna linser
1 dl
Torkade röda linser
1 dl
Ris
1 dl
Hackad färsk persilja
1 dl
Hackad färsk koriander
1 dl
Hackad purjolök
1 dl
Malen gurkmeja
½ tsk
Salt och peppar
2 msk
Torkad mynta
1 msk
2 dl

Gör så här

  • Koka ärterna i buljong 30 min. Tillsätt linser och ris och koka 15 min.
  • Rör ner örter, purjolök och gurkmeja, koka ytterligare 15 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Smält smöret och blanda med torkad mynta.
  • Ringla det över grytan och servera med yoghurt.
Klart!

Servera linsgrytan som tillbehör till kött eller fisk eller som vegetarisk rätt med en klick mezeyoghurt.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

390 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 19 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/linsgryta-med-yoghurt/