Lökflarn med sidfläsk och jordärtskockor

Lökflarn med sidfläsk och jordärtskockor

60+ min Buffé
Smakrika och frasiga flarn med rökt fläsk och ost. Garnera med färska örter och smulad ost. Passar utmärkt till buffén!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lokflarn-med-sidflask-och-jordartskockor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Ansa, skölj och skiva purjolöken. Skala och skiva vitlöken. Tärna fläsket. Stek lök och fläsk i 1 msk smör ca 4 min.
  • Tvätta och skiva jordärtskockorna tunt och lägg i vatten.
  • Smält smöret. Varva arken med filodeg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör mellan varje lager och bred färskosten på det översta lagret.
  • Toppa med fläsk- och lökblandningen. Ta upp och krama ur jordärtskockorna och fördela på flarnet. Smula över ost, timjan och peppar.
  • Baka i mitten av ugnen ca 20 min. Klipp eller skär i bitar.
Klart!
Energi:

145 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Liten purjolök
1
Vitlöksklyftor
2
Rökt sidfläsk
150 g
50 g
Jordärtskockor
100 g
Kyld filodeg, ca 150 g
10 ark
150 g
75 g
Plockad färsk timjan
1 msk
Svartpeppar
1 krm