Löksås

Löksås

30 min
En krämig och fyllig löksås är ett måste till nystekt fläsk. Den är lätt att laga och passar även utmärkt till pannbiff, köttbullar eller fläskkotlett.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/loksas/

Gör så här

  • Skala och skär löken i tunna skivor. Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek löken mjuk med socker på medelvärme 10-12 min
  • Pudra över mjöl och blanda väl. Rör ner mjölk och grädde. Smula ner buljongen och sjud 5-6 min, rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
Klart!
Energi:

200 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Gula lökar
2
25 g
Strösocker
1 tsk
Vetemjöl
1 msk
2 dl
1 dl
Köttbuljong
½ tärning
Salt och svartpeppar