Löksill

30 min Brunch Buffé
Löksill

Löksill tillhör en av de klassiska inlagda sillarna vi gärna dukar upp på smörgåsbordet. Både röd och gul lök används i vårt recept på löksill.

Ingredienser

Inläggningssill, ca 400 g
1 burk
Gula lökar
2
Rödlök
1

Ättikslag:

Ättiksprit 12%
5 msk
Vatten
2½ dl
Strösocker
½ dl
Kryddpepparkorn
2 tsk
Lagerblad
1

Gör så här

  • Häll av spadet och skölj sillfiléerna. Skär dem i ca 2 cm stora bitar.
  • Skala och skär lökarna i tunna skivor.
  • Blanda ättikslagen i en kastrull och koka upp. Lägg i löken och låt kallna.
  • Ta upp löken och varva den med sillen i en glasburk. Häll över lagen.
  • Låt stå i kyl minst 2 dygn.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

215 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/loksill/