Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Löksill
Löksill
30 min
Buffé
•
Se kommentarer
Löksill tillhör en av de klassiska inlagda sillarna vi gärna dukar upp på smörgåsbordet. Både röd och gul lök används i vårt recept på löksill.
Andra liknande recept
Budget
Klassisk gubbröra
(64)
10 min
Ättikslag
(38)
40 min
Sommartallrik med lax, potatis och brynt smör
(70)
Budget
Matjessilltårta
(93)
Gubbröra med matjessill
(121)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Häll av spadet och skölj sillfiléerna. Skär dem i ca 2 cm stora bitar.
Skala och skär lökarna i tunna skivor.
Blanda ättikslagen i en kastrull och koka upp. Lägg i löken och låt kallna.
Ta upp löken och varva den med sillen i en glasburk. Häll över lagen.
Låt stå i kyl minst 2 dygn.
Klart!
Näringsvärden, per port
Energi:
215 kcal
Protein:
17 g
Kolhydrater:
1 g
Fett:
16 g
Ingredienser
Inläggningssill, ca 400 g
1 burk
Gula lökar
2
Rödlök
1
Ättikslag:
Ättiksprit 12%
5 msk
Vatten
2½ dl
Strösocker
½ dl
Kryddpepparkorn
2 tsk
Lagerblad
1
Andra liknande recept
Budget
Klassisk gubbröra
(64)
10 min
Ättikslag
(38)
40 min
Sommartallrik med lax, potatis och brynt smör
(70)
Budget
Matjessilltårta
(93)
Gubbröra med matjessill
(121)
Budget
30 min
Nubbesallad
(35)
15 min
Gubbröra med ansjovis
(91)
60+ min
Silltårta
(269)
40 min
Matjessill med brynt smör
(34)
Skärgårdssill
(160)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum