Lövbiffsgryta

15 min Huvudrätt Middag
Frysbar
Lövbiffsgryta

Denna lättlagade och krämiga lövbiffsgryta med smak av vitlök och dijonsenap blir klar under tiden du kokar riset. Vi har använt oss av broccoli och svamp, men variera gärna grönsaker efter tillgång. Det är gott att lägga till paprika i olika färger. Stek de då tillsammans med broccolin och svampen. Rör ner i grytan. Servera lövbiffsgrytan rykande varm med ris och krispig sallad.

Ingredienser

Lövbiff
400 g
Broccoli (ca. 250 g)
250 g
Svamp, t ex trattkantareller, champinjoner
250 g
Vitlöksklyftor
2
Salt och svartpeppar
1 msk
Tomatpuré
2 msk
3 dl
Dijonsenap
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk

Till servering:

Ris, eller matvete
4 port
Blandad grönsallad

Gör så här

  • Koka ris eller matvete till servering.
  • Skär köttet i strimlor. Salta och peppra köttet. Skär broccolin i långa buketter. Skär svampen i bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  • Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek broccoli, svamp och vitlök 3-4 min. Lägg över i en gryta.
  • Blanda ner tomatpuré, vispgrädde och dijonsenap. Sjud ca 2 min. .
  • Stek köttet i omgångar i smör. Vänd ner i grytan. Smaka av med salt och peppar. Servera direkt med ris och grönsallad.
Klart!

Näringsvärden, per portion inkl. ris

Energi:

674 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 36 g
https://www.arla.se/recept/lovbiffsgryta/