Lövbiffsgryta
15 min
Huvudrätt
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
Denna lättlagade och krämiga lövbiffsgryta med smak av vitlök och dijonsenap blir klar under tiden du kokar riset. Vi har använt oss av broccoli och svamp, men variera gärna grönsaker efter tillgång. Det är gott att lägga till paprika i olika färger. Stek de då tillsammans med broccolin och svampen. Rör ner i grytan. Servera lövbiffsgrytan rykande varm med ris och krispig sallad.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Lövbiff
|
400 g |
---|---|
Broccoli (ca. 250 g)
|
250 g |
Svamp, t ex trattkantareller, champinjoner
|
250 g |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Salt och svartpeppar
|
|
1 msk | |
Tomatpuré
|
2 msk |
3 dl | |
Dijonsenap
|
1 tsk |
Sambal oelek
|
1 tsk |
Till servering:
Ris, eller matvete
|
4 port |
---|---|
Blandad grönsallad
|
Gör så här
Näringsvärden, per portion inkl. ris
Energi:
674 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 32 g |
Kolhydrater: | 53 g |
Fett: | 36 g |

