Lyxig äppelkaka
2 tim
Efterrätt
Fika
Mellanmål
Frysbar
•
&format=webp)
Denna underbara kaka hyllar äpplet och är signerad Isabella Westergren, Årets Konditor 2019. Kakan har Isabella tagit fram och lagat på Matkanalen säsong 3, 2020.

Känt från Matkanalen

Ingredienser
Karamellsås:
ca 1 dl | |
Strösocker (80 g)
|
ca 1 dl |
50 g | |
Salt (2 g)
|
ca 1 krm |
Karamelliserade nötter:
Strösocker (40 g)
|
ca ½ dl |
---|---|
Vatten (15 g)
|
3 tsk |
Hasselnötter
|
100 g |
Smulor:
100 g | |
Dinkelflingor (75 g)
|
ca 2 dl |
Vetemjöl (45 g)
|
ca ½ dl |
Strösocker (20 g)
|
2 msk |
Muscovadosocker (20 g)
|
2 msk |
Vaniljsocker (2 g)
|
1 tsk |
Malen kanel (2 g)
|
1 tsk |
Salt (3 g)
|
2 krm |
Mjuk nötkaka:
75 g | |
Strösocker (100 g)
|
ca 1 dl |
Siktat dinkelmjöl (100 g)
|
1¾ dl |
Ägg
|
4 |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Malen kanel (2 g)
|
½ tsk |
Salt (2 g)
|
½ tsk |
Äpplen:
Röda äpplen
|
2 |
---|---|
Citron, pressad saft
|
1 |
Strösocker (5 g)
|
ca 2 tsk |
Malen kanel (1 g)
|
½ tsk |
Till servering:
Florsocker
|
|
---|---|
5 dl |
Gör så här
Karamellsås:
Karamelliserade nötter:
Smulor:
Mjuk nötkaka:
Äpplen:
Montering:
Näringsvärden, per bit
Energi:
558 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 9 g |
Kolhydrater: | 55 g |
Fett: | 33 g |

