Lyxiga ägghalvor med löjrom, smetana och räkor

15 min Brunch Buffé Förrätt Snabbmat
Lyxiga ägghalvor med löjrom, smetana och räkor

Dessa festliga ägghalvor toppade med löjrom, räkor och smetana är en given succé på årets alla högtider.

Ingredienser

½ dl
Liten rödlök
1
Citron
1
Flingsalt
Skalade räkor
100 g
Löjrom
80 g
Färsk dill
1 kvist
Smörgåskrasse
Hårdkokta ägg
6

Gör så här

  • Skiva löken tunt. Lägg i en skål och tillsätt finrivet citronskal , pressad saft och salt.
  • Halvera äggen och toppa med smetana, räkor, löjrom och lök. Garnera med dill och krasse.
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

70 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 5 g
https://www.arla.se/recept/lyxiga-agghalvor-med-lojrom-smetana-och-rakor/