Mandelmusslor med choklad och portvinsgrädde

1 tim 15 min Efterrätt Fika
Frysbar
Mandelmusslor med choklad och portvinsgrädde

Sagolika mandelmusslor med kakao i smeten och en ljuvlig fyllning med vispgrädde smaksatt med portvin. Garnera mandelmusslorna med vackra fikon på toppen.

Ingredienser

Mandel
½ dl
Bittermandel
1
Strösocker
½ dl
Kakao
1 msk
50 g
Ägg
½
Vetemjöl
ca 1 dl

Fyllning:

1½ dl
Portvin
2 msk
Färska färska fikon
3

Gör så här

  • Mixa mandel, socker, kakao och smör i en matberedare. Rör i ägg och mjöl. Låt degen vila i kylen ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Tryck ut degen i 12 små aluminiumformar. Grädda i nedre delen av ugnen 8-10 min. Låt kakorna svalna lite och stjälp upp dem ur formarna.
  • Vispa grädden och smaksätt med portvin. Skär fikonen i tunna klyftor.
  • Fyll formarna med portvinsgrädde och garnera med fikon.
Klart!

Kakorna kan göras i förväg och fyllas strax före serveringen. Kakorna kan förvaras ofyllda i frys.

https://www.arla.se/recept/mandelmusslor-med-choklad-och-portvinsgradde/