Mannagrynsgröt

Brunch Dessert Efterrätt Frukost Mellanmål
Mannagrynsgröt

Len och krämig mannagrynsgröt som vi toppat med en massa godsaker för att verkligen sätta guldkant på frukosten. Självklart kan du välja att bara servera din mannagrynsgröt med mjölk och kanel, men med alla toppings blir det något alldeles extra!

Ingredienser

4½ dl
Strösocker
1 tsk
Salt
1 krm
Mannagryn
4 msk

Till servering:

Blandade färska bär eller hallonsylt (ca. 100 g)
1 dl
Pistagenötter
100 g
Lönnsirap (ca. 50 g)
Kokoschips och hallonpulver

Gör så här

  • Koka upp mjölk, socker och salt i en kastrull.
  • Vispa ner mannagrynen och koka på svag värme under omrörning ca 4 min.
  • Toppa din nylagade mannagrynsgröt med lättvispad grädde, bär, nötter och lönnsirap.
Klart!

Variera med frukter efter säsong.

Näringsvärden, per port

Energi:

718 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 6,2 g
Protein: 21,9 g
Kolhydrater: 42,4 g
Fett: 51,6 g
https://www.arla.se/recept/mannagrynsgrot/