Mannagrynsgröt med passion

30 min Brunch Dessert Efterrätt Frukost Mellanmål
Mannagrynsgröt med passion

Denna mannagrynsgröt är god som en dessert. Förbered kvällen innan och servera med underbart mos av päron och passionsfrukt.

Ingredienser

2¼ dl
Vaniljsocker
2 tsk
Salt
½ krm
Mannagryn
2 msk

Mos:

Päron
2
Apelsin- & blodapelsinjuice
½ dl
Passionsfrukter
2

Gör så här

  • Koka upp mjölk, vaniljsocker och salt i en kastrull. Vispa ner mannagrynen och koka på svag värme under omrörning ca 4 min.
  • Vispa gröten luftig och slät, lättast med elvisp. Häll upp i portionsformar och låt stå i kyl, gärna över natten.
  • Skala, kärna ur och skär päronen i bitar. Koka dem mjuka i juicen i en liten kastrull, ca 10 min. Mixa till ett mos.
  • Dela och gröp ur passionsfrukterna och rör ner i moset. Låt kallna och förvara i kyl.
  • Servera vaniljmannan med fruktmoset.
Klart!

Variera med frukter efter säsong. Portionsfrys om du får mos över.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

200 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 2 g
https://www.arla.se/recept/mannagrynsgrot-med-passion/