Marängkrans med vit chokladkräm

3 tim 30 min Dessert Efterrätt
Marängkrans med vit chokladkräm

En vacker dessert med frasig maräng och len yoghurtkräm. Marängen kan du grädda i förväg och dekorera när det är dags att servera.

Ingredienser

Marängbotten:

Äggvitor
3
Strösocker
2½ dl

Vit chokladkräm

Vit choklad
100 g
1½ dl
2 dl

Servering:

Hallon
1 dl
Granatäppelkärnor
½ dl
Vinbär
ev ½ dl

Gör så här

Marängkrans:

  • Sätt ugnen på 90°.
  • Blanda äggvita och socker i en kastrull. Värm på låg temperatur under omrörning tills sockret har smält, ca 60°.
  • Häll blandningen i en köksmaskin och vispa till en fast maräng. Bred eller spritsa ut ¾ av marängsmeten till en krans på en plåt med bakplåtspapper.
  • Spritsa minimaränger av resterande smet. Grädda i mitten av ugnen ca 3 tim.

Vit chokladkräm:

  • Hacka chokladen till chokladkrämen.
  • Koka upp grädden, ta från värmen och rör ner chokladen tills den smält. Häll upp i en bunke och låt kallna helt i kyl.
  • Vispa chokladgrädden tills tjock och rör ner yoghurten.

Montering:

  • Klicka eller bred ut chokladkrämen över marängbotten och toppa med bär och minimaränger.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

235 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/marangkrans-med-vit-chokladkram/