Marängtårta med citronkräm

2 tim 30 min
Marängtårta med citronkräm

Kanonbra marängtårta till kalas! Kan frysas före garnering. Marängtårtan tinar på två timmar i rumstemperatur och sedan är det bara att lägga på grädden.

Ingredienser

Äggvitor
3
Ättiksprit 12%
1 krm
Strösocker
2 dl

Citronkräm:

Ägg
3
Strösocker
2 dl
Citroner
rivet skal och saft av 2
100 g

Garnering:

2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 100° eller 90° varmluft.
  • Rita upp två rundlar ca 23 cm i diameter på ett bakplåtspapper.
  • Vispa äggvitor och ättiksprit till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning.
  • Fördela marängsmeten jämnt i rundlarna. Grädda i mitten av ugnen ca 2 tim.
  • Blanda ägg, socker, skal och saft från citronen i en kastrull.
  • Värm på medelvärme under omrörning tills blandningen tjocknar och första bubblan syns.
  • Lyft kastrullen från värmen och vispa i smöret lite i taget. Låt krämen kallna.
  • Lägg ihop tårtan med hälften av citronkrämen mellan bottnarna och resten ovanpå.
  • Vispa grädden och klicka eller spritsa ut den ovanpå tårtan.
Klart!
https://www.arla.se/recept/marangtarta-med-citronkram/