Marängtårta med yoghurt och rosenvatten

2 tim 25 min Efterrätt
Marängtårta med yoghurt och rosenvatten

Sagolik marängtårta med smaker som tagna ur Tusen och en natt. Pistagenötter, rosenvatten och dekorerad med rosenblad - vilken dröm!

Ingredienser

Äggvitor
3
Ättiksprit 12%
1 krm
Strösocker
2 dl
Rostade mandelspån
25 g
4 dl
Vaniljsocker
1 msk
Rosenvatten
1 msk
Pistagenötter
1 dl
Rosenblad till garnering

Gör så här

  • Sätt ugnen på 100° eller 90° varmluft.
  • Vispa vitorna till vitt skum. Tillsätt ättiksprit och socker och fortsätt vispa till ett fast skum. Vänd ner rostade mandelspån.
  • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper till en rund botten, ca 20 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 2 tim. Låt gärna marängen stå kvar i ugnen tills den har kallnat.
  • Rör ner vaniljsocker och rosenvatten i yoghurten och bred på marängen.
  • Dekorera med pistagenötter och rosenblad.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

430 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/marangtarta-med-yoghurt-och-rosenvatten/