Marinerad jordgubbsallad med vaniljgräddfil

Marinerad jordgubbsallad med vaniljgräddfil

45 min Efterrätt
Friskt, ljuvligt knaprigt i ett glas. Pigg citron och råsocker ger gubbarna mer smak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/marinerad-jordgubbsallad-med-vaniljgraddfil/

Gör så här

  • Mosa samman 2-3 jordgubbar, citronen och socker till en marinad.
  • Skär resten av jordgubbarna i kvartar och vänd ner dem i marinaden. Låt marinera i ca 30 min.
  • Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Rör ihop dem med gräddfil och socker till en slät kräm.
  • Fördela krämen i fyra skålar och lägg i jordgubbssalladen.
  • Toppa med smulade havrekakor och servera genast.
Klart!
Energi:

245 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Färska jordgubbar
500 g
Citron, rivet skal och saft
1
Rårörsocker
1½ msk
2 dl
Vaniljstång
1
Florsocker
2 msk
Havrekakor
4