Marinerade revbensspjäll

5 tim Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Marinerade revbensspjäll

Testa något nytt! Marinerade revbensspjäll med en marinad av honung och ingefära - överraskande gott! Revbensspjäll passar superbra till buffébordet.

Ingredienser

Tjockskurna revbensspjäll
1 kg

Marinad:

1 dl
Japansk soja
1 msk
Honung
1 msk
Malen ingefära
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Rör ihop marinaden. Pensla spjället med marinaden och låt det marinera minst 4 tim.
  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft.
  • Lägg spjället på ett galler med den köttsidan upp. Sätt en långpanna under med lite vatten i. Stek spjället i mitten av ugnen ca 1 ½ tim.
  • Vänd det en gång under stekningen. Ta ut och skär spjället i bitar.
Klart!
https://www.arla.se/recept/marinerade-revbensspjall/