Marinerade spareribs
3 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Här kokar man först spjällen i en stark buljong, marinerar och grillar sedan. De blir härligt saftiga och möra.
Ingredienser
Tunnskurna revbensspjäll
|
1½ kg |
---|---|
Vatten
|
1 liter |
Köttbuljong
|
3 tärningar |
Marinad:
3 msk | |
Chilisås av ketchuptyp
|
3 msk |
Kinesisk soja
|
1 msk |
Malen ingefära
|
1 tsk |
Sambal oelek
|
1 tsk |
Flytande honung
|
2 msk |
Salt
|
½ tsk |
Gör så här
Vill man grilla tjocka revbensspjäll kokar man 1 1/2 kg i 1 1/2 timme och följer receptet i övrigt. Då räcker det till 6 port. Revbensspjäll kan bytas mot kamben.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
595 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 48 g |
Kolhydrater: | 11 g |
Fett: | 40 g |

