Marockansk köttgryta med granatäpple
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
Aprikoserna reder såsen och ger grytan karaktär. Krispiga granatäpplekärnor ger fin syra.
Ingredienser
|
Benfri högrev
|
500 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
| 2 msk | |
|
Köttbuljong
|
1 tärning |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Tomatpuré
|
1 msk |
|
Kinesisk soja
|
½ msk |
|
Vatten
|
3 dl |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Färsk röd chili
|
½ |
|
Torkade aprikoser
|
10 |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
|
Malen spiskummin
|
1½ tsk |
|
Granatäppelkärnor
|
½ dl |
|
Rostad mandel
|
1 dl |
|
Hackad färsk mynta
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
430 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,1 g |
| Protein: | 28,8 % | 30,5 g |
| Fett: | 57,6 % | 28 g |
| Kolhydrater: | 13,6 % | 14,4 g |