Marockansk kycklinggryta med pitabröd
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
Frysbar
•

Sötman i grönsaksyoghurten balanserar upp denna syrliga och mustiga gryta. Ingredienslistan är lång men eftersom det mest är kryddor så går grytan snabbt att laga. Servera varmt flatbröd eller couscous till.
Ingredienser
Kycklinglårfilé
|
400 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
1 msk | |
Salt
|
2 tsk |
Malen kanel
|
1 tsk |
Malen ancho chili
|
1 tsk |
Malen koriander
|
2 tsk |
Malen spiskummin
|
2 tsk |
Paprikapulver
|
2 tsk |
Vatten
|
4 dl |
Kikärter à 400 g
|
1 burk |
Kycklingfond
|
1 msk |
Konserverade hela tomater à 400 g
|
1 burk |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Till servering:
2 dl | |
Bladpersilja
|
25 g |
Pitabröd
|
4 |
Gör så här
Näringsvärden, per portion med tillbehör
Energi:
483 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 32 g |
Kolhydrater: | 53 g |
Fett: | 14 g |

