Marry me chicken

Marry me chicken

40 min Huvudrätt
Lämplig för frysning
Marry me chicken består av stekt kyckling i en krämig och smakrik gräddsås med spenat, basilika, soltorkade tomater och parmesan. Rätten blev väldigt populär på Tiktok, och det förstår vi för den är så god. Välj om du vill servera med potatis, ris eller pasta. Det är även gott med en krispig sallad till denna krämiga kycklingrätt!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/marry-me-chicken/

Gör så här

  • Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  • Salta och peppra kycklingen. Vänd den i vetemjöl.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna och bryn kycklingen på båda sidor. Ta upp kycklingen och lägg på ett fat.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken gyllene i stekpannan. Tillsätt tomatpuré, soltorkade tomater och chili flakes. Fräs ytterligare 2 min.
  • Tillsätt vatten, smulad buljong och grädde. Koka upp och lägg ner kycklingen. Sjud ca 8 min, tills kycklingen har en innertemperatur på 72 °.
  • Rör ner spenat och grovhackad basilika. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Servera Marry me chicken med potatis och blandad grönsallad.
Klart!

Ingredienser

Kycklingbröstfiléer
4
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
Vetemjöl
½ dl
1 msk
Schalottenlökar
2
Vitlöksklyftor
2
Tomatpuré
2 msk
Chili flakes
½ tsk
Soltorkade tomater, strimlade
1 dl
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
3 dl
Babyspenat
100 g
Färsk basilika
1 kruka
Till servering:
Potatis
900 g
Blandad grönsallad