Matiga morotsmuffins

45 min Fika Mellanmål
Frysbar
Matiga morotsmuffins

Lättbakade muffins med morötter och ost, perfekta till mellanmålet eller i picknickkorgen.

Ingredienser

Morot
1
150 g
Vetemjöl
3 dl
Grahamsmjöl
1 dl
Salt
1 tsk
Bakpulver
2 tsk
Ägg
2
½ dl
Arla Ko® Eko Yoghurt, naturell
1½ dl
Solroskärnor
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Ställ muffinsformar på en plåt.
  • Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Skär osten i tärningar.
  • Häll mjöl, salt och bakpulver i en bunke och rör om ordentligt. Lägg i den rivna moroten.
  • Knäck i äggen och häll i smör-&rapsolja och yoghurt. Blanda snabbt ihop till en smet.
  • Klicka ut smeten i muffinsformarna, tryck i osten och strö över solroskärnor. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna på plåten.
Klart!

Muffinsarna går utmärkt att frysa och plocka fram när man snabbt vill ha ett gott mellanmål. Naturell yoghurt kan bytas ut mot filmjölk.

Näringsvärden, per st

Energi:

190 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/matiga-morotsmuffins/