Matjessill med brynt smör

40 min Buffé Förrätt Kvällsmat Lunch
Matjessill med brynt smör

Matjessill är en klassiker till midsommarbuffén och är även bra lunch när du har kokt potatis över. Brynt smör med fänkålsfrön ger ny smak till matjessillen.

Ingredienser

Färskpotatis
400 g
Matjessillfiléer
200 g
Rödlök
1
50 g
Fänkålsfrön
1 tsk
2 dl
Hackad färsk gräslök
½ dl
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna.
  • Dela sillen i bitar och lägg dem på ett fat. Halvera och fördela potatisen runt sillen. Skala och skär rödlöken i tunna ringar.
  • Bryn smöret med fänkålsfröna och ringla det över sillen.
  • Toppa med gräddfil, gräslök, rödlök och peppar.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

385 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 28 g
https://www.arla.se/recept/matjessill-med-brynt-smor/