Mazariner

Efterrätt Fika
Frysbar
Mazariner

Mazariner är populära kondiskakor med fyllning av mandel som du enkelt gör själv. En mazarin är oemotståndlig till kaffet.

Ingredienser

100 g
Strösocker
½ dl
Ägg
1
Vetemjöl
3 dl

Fyllning:

Mandel
150 g
Bittermandlar
3
Strösocker
1 dl
75 g
Ägg
2

Glasyr:

Florsocker
2 dl
Vatten
ca 2 msk

Gör så här

  • Vispa med elvisp eller mixa smör och socker i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skålla och skala mandeln. Mixa den fint eller mal den i mandelkvarn. Blanda med socker och smör. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet.
  • Tryck ut degen i mazarinformar av papper eller i smorda metallformar. Ställ formarna på en plåt. Lägg i fyllningen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna. Rör samman glasyren och bred över när kakorna kallnat.
Klart!

En enklare fyllning får man av att röra ihop 200 g grovriven mandelmassa, 75 g rumsvarmt smör och 2 ägg. Pudra över florsocker i stället för glasyren.

Näringsvärden, per st

Energi:

255 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 15 g
https://www.arla.se/recept/mazariner/