Mazarintårta

45 min Efterrätt Fika
Frysbar
Mazarintårta

Mazarintårta, en sagolik tårta att bjuda på till fikat! En härlig botten med mycket smak från mandelmassa. Toppad med vaniljgrädde, färska jordgubbar, mynta och rostad mandel. Denna vackra tårta är perfekt att bjuda på till midsommar och till sommarens alla kalas.

Ingredienser

Mandelmassa
300 g
150 g
Ägg
3
Vetemjöl
½ dl

Garnering

2 dl
1 dl
Färska bär
ca 500 g
Rostade mandelspån
25 g
Färsk mynta

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Riv mandelmassan. Vispa smör och mandelmassa krämigt. Rör ner äggen ett i taget. Vänd ner mjölet.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna.
  • Vispa grädden och blanda med vaniljsåsen. Bred ut vaniljgrädden på mazarinkakan. Garnera med färska jordgubbar, mandelspån och myntablad.
Klart!

Byt vetemjöl mot mandelmjöl för glutenfri tårta.

Näringsvärden, per bit

Energi:

324 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/mazarintarta/