Midsommartårta
Efterrätt
•
&format=webp)
En midsommartårta med frisk lemon curd, mjuk jordgubbsmousse och len vaniljkräm på mjuka tårtbottnar ger en fulländad smak av sommar. Gör den gärna en dag i förväg så att midsommartårtans smaker kommer fram ordentligt. Grädden och jordgubbarna läggs på samma dag som tårtan ska avnjutas!
Ingredienser
Tårtbotten:
Ägg
|
4 |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
Vetemjöl
|
1 dl |
Potatismjöl
|
1 dl |
Bakpulver
|
1 tsk |
Lemon curd:
Citroner, finrivet skal och saft
|
2 |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
75 g | |
Äggulor
|
3 |
Vaniljkräm:
2½ dl | |
Vaniljpulver
|
1 krm |
Äggulor
|
3 |
Strösocker
|
½ dl |
Majsstärkelse
|
2½ msk |
25 g |
Jordgubbsmousse:
Gelatinblad
|
2 blad |
---|---|
Jordgubbar
|
250 g |
Strösocker
|
1 dl |
2 dl |
Fyllning och garnering:
Jordgubbar
|
500 g |
---|---|
3 dl | |
Färsk mynta
|
Gör så här
Tårtbotten:
Lemon curd:
Vaniljkräm:
Jordgubbsmousse:
Fyllning och garnering:
För att förenkla tårtan kan man dela tårtbotten i tre, köpa färdig lemon curd, utesluta jordgubbsmoussen och lägga skivade jordgubbar på vaniljkrämen istället.
Näringsvärden, per bit
Energi:
705 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Kolhydrater: | 71 g |
Fett: | 43 g |

