Minestrone

25 min Huvudrätt
Frysbar
Minestrone

En musigt och mättande minestronesoppa är underbart att bjuda på. Du kan i stort sett använda dig av de grönsakerna du gillar allra bäst, som är i säsong. Det är oerhört gott att röra ner lite smakrik pesto precis innan soppan ska serveras. Njut den gärna med gott surdegsbröd.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
4
Morot
250 g
Blekselleri
4 stjälkar
2 msk
Tomatpuré
2 msk
Vatten
7 dl
Konserverade körsbärstomater
400 g
Grönsaksbuljong
3 tärningar
Vita bönor, gärna cannelinibönor
1 förp
Svartkål, grönkål eller mangold
100 g
Salt och svartpeppar

Till servering:

Fänkålsfrön
1 msk
Pesto
4 msk

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök. Skala moroten, skär morot och selleri i cm-stora bitar.
  • Fräs allt i smör i en kastrull tills löken mjuknat. Fräs med tomatpurén någon minut. Tillsätt vatten, tomater och buljongtärningar. Koka ca 10 min med lock.
  • Häll av och skölj bönorna. Ansa svartkålen. Vänd ner bönor och kål i soppan. Smaka av med salt och nymalen peppar.
  • Rosta fänkålsfröna lätt i en torr stekpanna. Toppa soppan med pesto och rostade fänkålsfrön vid servering.
Klart!

Det är enkelt och väldigt gott att göra sin egna pesto. Se recept på arla.se.

Näringsvärden, per portion

Energi:

214 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/minestrone/