Minestrone
25 min
Huvudrätt
Frysbar
•
&format=webp)
En musigt och mättande minestronesoppa är underbart att bjuda på. Du kan i stort sett använda dig av de grönsakerna du gillar allra bäst, som är i säsong. Det är oerhört gott att röra ner lite smakrik pesto precis innan soppan ska serveras. Njut den gärna med gott surdegsbröd.

Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
4 |
Morot
|
250 g |
Blekselleri
|
4 stjälkar |
2 msk | |
Tomatpuré
|
2 msk |
Vatten
|
7 dl |
Konserverade körsbärstomater
|
400 g |
Grönsaksbuljong
|
3 tärningar |
Vita bönor, gärna cannelinibönor
|
1 förp |
Svartkål, grönkål eller mangold
|
100 g |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Fänkålsfrön
|
1 msk |
---|---|
Pesto
|
4 msk |
Gör så här
Det är enkelt och väldigt gott att göra sin egna pesto. Se recept på arla.se.
Näringsvärden, per portion
Energi:
214 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 9 g |
Kolhydrater: | 23 g |
Fett: | 16 g |

