Minifrittata

30 min Brunch Buffé
Frysbar
Minifrittata

Fina portionsomeletter som passar perfekt på buffén eller brunchen. Vill du göra dem vegetariska kan du utesluta skinkan eller ersätta med exempelvis soltorkade tomater.

Ingredienser

Gul lök
1
Ägg
4
½ dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Rökt skinka
75 g
75 g
Hackad bladpersilja
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smörj 12 minimuffinsformar med smör-&rapsolja.
  • Skala och finhacka löken. Bryn löken i smör-&rapsolja på svag värme tills den har fin färg.
  • Vispa ihop ägg och grädde, salt och peppar. Strimla skinkan. Vänd i skinkan, ost och persilja i äggsmeten.
  • Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

100 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 8 g
https://www.arla.se/recept/minifrittata/