Chokladmaränger med pistage

1 tim 30 min Dessert Efterrätt Fika
Chokladmaränger med pistage

Små söta maränger med choklad och pistagenötter. Ät dem som de är eller med glass och grädde. Gör många, de här små godbitarna går åt fort.

Ingredienser

Äggvitor
4
Strösocker
2 dl
Ättiksprit 12%
2 krm
Mörk choklad
50 g
Hackade pistagenötter
3 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 100° eller 90° varmluft.
  • Vispa vitorna till ett skum. Tillsätt socker och ättika, fortsätt vispa till ett fast skum.
  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
  • Vänd försiktigt ner den smälta chokladen och nötterna i smeten.
  • Klicka ut 100 små maränger på plåtar med bakplåtspapper. Grädda dem i nedre delen av ugnen ca 20 min.
  • Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar minst 1 tim i ugnen.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

15 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 1 g
https://www.arla.se/recept/minimaranger-med-choklad-och-pistage/