Minipajer med kantareller

55 min Buffé Förrätt
Frysbar
Minipajer med kantareller

Dessa läckra kantarellpajer passar utmärkt att bjuda på som tilltugg eller på en buffé. Höstens guld samsas med lagrad ost i små krsipiga pajskal.

Ingredienser

Pajdeg:

125 g
Vetemjöl
3 dl
Kallt vatten
2 msk

Fyllning:

Kantareller
200 g
Salladslök
1 knippe
1 msk
2 dl

Äggstanning:

Ägg
2
1 dl
1 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Hacka samman smör och mjöl för hand eller i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  • Tryck ut degen i 15 små aluminiumformar. Låt stå i frysen 10 min. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Ansa kantarellerna, låt de konserverade rinna av väl, och fräs dem i smör. Ansa och strimla salladslökarna. Fräs löken mjuk i smör.
  • Lägg kantareller, lök och riven ost i pajskalen. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Salta och peppra.
  • Häll äggstanningen i pajformarna.Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

170 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 13 g
https://www.arla.se/recept/minipajer-med-kantareller/