Minipajer med kantareller

Minipajer med kantareller

55 min Buffé Förrätt
Dessa läckra kantarellpajer passar utmärkt att bjuda på som tilltugg eller på en buffé. Höstens guld samsas med lagrad ost i små krsipiga pajskal.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/minipajer-med-kantareller/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Hacka samman smör och mjöl för hand eller i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  • Tryck ut degen i 15 små aluminiumformar. Låt stå i frysen 10 min. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Ansa kantarellerna, låt de konserverade rinna av väl, och fräs dem i smör. Ansa och strimla salladslökarna. Fräs löken mjuk i smör.
  • Lägg kantareller, lök och riven ost i pajskalen. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Salta och peppra.
  • Häll äggstanningen i pajformarna.Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Klart!
Energi:

170 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Pajdeg:
125 g
Vetemjöl
3 dl
Kallt vatten
2 msk
Fyllning:
Kantareller
200 g
Salladslök
1 knippe
1 msk
2 dl
Äggstanning:
Ägg
2
1 dl
1 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm