Minisemlor
1 tim 15 min
Efterrätt
Fika
Mellanmål
•

Små fina minisemlor som är så goda att du kan ta minst två! De har mycket smak av mortlad kardemumma och de är bakade med både smör och mjölk. Kom ihåg att vispgrädden blir allra bäst om den vispas för hand! Fyll så många minisemlor som du tror kommer gå åt. Frys in resten av semmelbullarna och plocka fram när du blir sugen!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Jäst
|
25 g |
---|---|
2½ dl | |
Ägg
|
1 |
Strösocker
|
1 dl |
Stötta kardemummakärnor
|
½ msk |
Vetemjöl
|
ca 8 dl |
Salt
|
½ tsk |
75 g |
Pensling:
Ägg
|
1 |
---|---|
Vatten
|
1 msk |
Salt
|
½ krm |
Mandelspån
|
1 dl |
Fyllning:
½ dl | |
Mandelmassa av god kvalitet
|
75 g |
Grovhackad mandel, gärna marconamandlar
|
1 dl |
2 dl | |
Florsocker
|
Gör så här
Jäs bullarna i den avstängda ugnen med bara lampan tänd, vilket ger lite värme (det får vara max 35°). Täck bullarna med en uppklippt plastpåse så behåller de fuktigheten och jäser bättre.
Näringsvärden, per styck
Energi:
115 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 2,5 g |
Kolhydrater: | 13 g |
Fett: | 6 g |

